Autor: 021.rs

Novi Sad
23.05.2018.
14:19 > 14:20
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da će o zahtevima stanovnika Limana, koji od ponedeljka prikupljaju potpise protiv predloženog urbanističkog plana o izgradnji javnih garaža, odlučivati nadležne komisije i službe grada.

Komentari 130

  • nsdanas

    29.05.2018 13:27
    koliko nas smatrate budalama?
    ...Grad Novi Sad ...na XXIV sednici 26. marta 2010. donosi
    ODLUKU O KORIŠĆENJU PROSTORA DO PRIVOĐENJA PLANIRANOJ NAMENI

    I. NEIZGRAĐENO GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE
    da podsetim,to su svi naši parkinzi i zelene zone koji su "volšebno" izdvojene iz pripadajućih blokovskih celina,a i to se da naći .."GRADONAČELNIČE"

    Član 4.
    Za izgradnju objekata za koje se po zakonu može izdati PRIVREMENA gradjevinska dozvola, na zahtev organa nadležnog za izdavanje gradjevinske dozvole, urbanistički uslovi za lokacijsku dozvolu izradiće se po prethodno pribavljenoj saglasnosti Komisije.
    Član 5.
    KOMISIJU OBRAZUJE I NJENE ČLANOVE IMENUJE / gle čuda! / Gradonačelnik Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Gradonačelnik)
  • nsdanas

    29.05.2018 12:49
    koliko nas smatrate budalama?
    ...Grad Novi Sad ...na XXIV sednici 26. marta 2010. donosi
    ODLUKU O KORIŠĆENJU PROSTORA DO PRIVOĐENJA PLANIRANOJ NAMENI

    I. NEIZGRAĐENO GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE
    da podsetim,to su svi naši parkinzi i zelene zone koji su "volšebno" izdvojene iz pripadajućih blokovskih celina,a i to se da naći .."GRADONAČELNIČE"

    Član 4.
    Za izgradnju objekata za koje se po zakonu može izdati PRIVREMENA gradjevinska dozvola, na zahtev organa nadležnog za izdavanje gradjevinske dozvole, urbanistički uslovi za lokacijsku dozvolu izradiće se po prethodno pribavljenoj saglasnosti Komisije.
    Član 5.
    KOMISIJU OBRAZUJE I NJENE ČLANOVE IMENUJE / gle čuda! / Gradonačelnik Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Gradonačelnik)
  • 100% Таксиста

    29.05.2018 06:50
    Талалалалала
    Најбоље паркирати по улицама. Тако су одувек навикли. Ако неко мора да паркира 150 м даље од улаза, заградит ће некога да не може изићи јел он не сме далеко пешачити. А што поједине обитељи имају 2,3 аутомобила и сви би резервисани паркинг код своје зграде, да се не помиње.
  • Liman 1,2,3,4...

    27.05.2018 10:24
    Ringispil
    Ima li kraja vasim izivljavanjima nad narodomu svim segmentima nasih zivota?
    Vrtite se na tom "ringispilu" vec 7 godina i svaki put samo promenite mesto,niko ne silazi.

    Pokazite mi jos samo jednu drzavu (civilizovanu) gde narodu rade ovakve stvari a oni sede mirno i trpe.
    Rumuni ,Grci,Francuzi,Italijani,....izadju SVI odmah na ulice i za mnogo manje nepravde...

    Narode zasluzio si ovakvu vlast.

    Zao mi normalne "sacice" jer skoro svi normalni vise ne stanuju ovde.
  • Badza

    26.05.2018 14:10
    Gradonacelnice
    Neko je tu pobrkao loncice. Kao prvo mi nismi ni pozicija ni opozicija, ali znam ljude koji su u SNS- i protive se betonizaciji Limana. Na limanu 2 zivim preko 50 god.i istina je da nista niste uradili da bi vas narod po dobrom spominjao. Sto se tice keja, Vama to nikad ne bi palo na pamet da ga preuredite,a bili ste na vlasti od 2004- 2008. Vrstite se u nazad i priznajte da nikad niste nista uradili, ni onda ni sad.. Sada prodajete gradska zemljista, javna preduzeca. Mi cemo i dalje ponosno hodati nasim gradom dok ce se neki rastrcati sutirajuci se u zadnjicu govoreci nisam ja nisam ja,...nicije carstvo zauvek nije trajalo i nadam se brzom odlasku
  • Glasac

    26.05.2018 13:20
    Neglasaci
    su krivi za sve. 50% "pametnih" koji ne izlaze na izbore omogucava ovu plejadu "kompletnih idiota" da radi ovako jer "moze im se". Naravno, skoniti sve idiote SNSDSPSLSVJSDSS....pa onda protest mozda ima smisla.
  • Stjepan

    26.05.2018 12:51
    Komšije
    Komšije iz NS, svaka Vam čast na organiziranosti i zajedništvu! Parkovi, zelenilo pripadaju svima. Imate divan grad, ne pretvarajte ga u modernu džunglu koja će izgledati kao New York sa komadićem zelenila u vidu Central Parka. Još ste u prednosti, sačuvajte to za svoju djecu!

    Čestitke i pozdrav iz Hrvatske!
  • Sofronije

    25.05.2018 22:08
    tajkuni
    Neka grade prema Vjeterniku i Čeneju ima mesta u njivama, ionako su neobrađene, ovde nema mjesta.
    Nama ne treba smrad i buka od garaža, a ni nove zgrade na mestima parkova i dečijih igrališta.
    Ne trebaju ni nove zgrade kad pola naroda hoće da beži napolje, tako da se manete ćorava posla.
  • Podbarac Original

    25.05.2018 15:52
    Pocetak kraja
    Limanci,sve cestitke za protest koji na Podbari pre dve godine nije uspeo,nazalost.Ovo je pocetak kraja vladavine organizovanog kriminala u gradu jer je to sprega tzv.investitora sa narkodilerskim ili ratnim parama,korumpiranih urbanista i korumpirane vlasti koji su ubedjeni da bas sve mogu u Novom Sadu,da ruse sta hoce,gde hoce kao i da zidaju isto tako sta god hoce i gde hoce u gabaritima koji njima odgovaraju.Ukolike dodje do masovnih gradjanskim protesta od mene sa Podbare imate 15-20 veoma jakih i utreniranih ljudi za lemanje a znamo jednu ekipu koja tuce za SNS ali ih nema vise od 10-tak,to su ti onu u dzipovima sto idu po Vojvodini kada je glasanje,tako da ne brinete.Ne morate da verujete u ovo ali jedna mala opska:da nije pre vise od 10 godina Zandarmerija sacuvala tzv.Nacionalni stroj u basti doma JNA na keju mi bi njih odrali od batina,zato na sudjenju i ne smeju da kazu sta je tacno bilo i ko je stojao iza te price.Miaslim da ce veci deo Novog Sada biti uz vas.Pozdrav.
  • Živeti slobodno

    25.05.2018 13:02
    SNS dalje ruke od NS
    Počelo je....
  • Limanac

    25.05.2018 10:35
    Komisije
    Kakve crne komisije i urbanisti, oni su sastavljeni od partiskih poslušnika....
  • Darko

    25.05.2018 09:26
    Sramota
    Ako je ova izjava tačna onda je i moj osećaj da se po pitanju urbanističkih rešenja tretiramo kao stoka utemeljena. Način komunikacije i omalovažavanje nas koji živimo ovde je za svaku osudu. Juče je bila Grbavica ,danas Liman sutra ko zna ko.
  • ФИРМА 1989

    25.05.2018 03:04
    Подршка за Лиман са Шаренграда! Цео Нови Сад мора да се уједини у циљу заштите града од уништења.
  • Gradonačelnik

    24.05.2018 18:18
    “Lupio” i ostao živ
    Nije ni čudo što lupeta, pa skim se inače druži, dobro se i ponaša.
    To mu je ostali od mladosti, kada je “jako” želeo da bude gimnazijalac, ali zbog “dobrog” uspeha, nije mogao da se upiše ni u jednu novosadsku gimnaziju.
  • Liman3

    24.05.2018 15:42
    malo regulative
    ko ima stpljenja da čita, iznerviraće se još više:
    **Минимални капацитет гараже мора да задовољи норматив: једно паркинг место на 1 једну стамбену јединицу и на 70 m2 нето површине пословног простора.!
    kako se računa broj parking mesta za poslovne prostore,stvar je "preporuke" nadležnih,kad odvale zelenilo i uvale šta im treba.
    **Парцеле намењене јавним гаражама издвајају се из заједничких блоковских површина.
    Čitaj: PARKING PROSTORI SU (bili) SASTAVNI DEO BLOKOVSKIH CELINA
    Odakle poslovni prostori u "betonskim spavaonicama" kako su zvali Limane?? Otkidanjem postojećih parkinga, proglašavanjem istih za neizgrađenu građevinsku zonu, guranjem zgrada sa 100% iskorišćenosti parcele,napravili su haos. I još se nađu uvređeni? Ovo je priprema i N.Naselje, ne zavaravajtejte se: SVAKI DEO GRADA KOJI JOŠ LIČI NA NEŠTO ĆE BITI URNISAN.
    I nemojte nam spominjati politike i stranke i nevladine organizacije, stvarno nam vređate inteligenciju,ako znate šta je to. I ne, nemaju Limani "PREDSTAVNIKA" jer je ovo pitanje kvaliteta života svih ljudi, ne na Limanima već i u celom gradu,na žalost, uključujući i vas.
  • Ivana

    24.05.2018 14:48
    Nek’ nam se vrati drug Tito, da uvede parne i neparne dane, raspodeli kola nevozacima, pa da vidimo da li ce se i tad buniti protiv, preko neophodnih, garaza.
  • Liman army

    24.05.2018 14:18
    Balzakova
    Kakva opozicija/pozicija. Baš me briga za njih parazite. Konkretno, za Balzakovu ulicu, sa tom javnom garažom dobilo bi se za oko 30 parking mesta samo. Ali posekli bi sve i stvorili ispred nosa zgradi "prelep" pogled na betonsku garažu. Ne živim u toj zgradi ali saosećam sa njima. Hoće parkinge? Napravite parking mesta duž Balzakove ulice, od Despota Stefana do Cara Lazara, na isti način kao u Šafarikovoj i završili ste problem sa ovim delom grada.
    Uništili su igralište iz vrtića na limanu 3 i napraviše baletsku školu. Sad hoće na limanima da uništavaju zelenilo i da prave garaže jer su dali investitorima da grade bez parking mesta (park city, NIS). Došli su do kraja, nema dalje, ne damo im dalje.
  • Katarina

    24.05.2018 12:03
    NE MOZE
    Vreme je da kazemo I pokazemo da necemo tako olako se prepustiti sistematskom unistavanju da bih neko tamo, ili tacnije neki tamo, mogli da se kupaju u parama. DRUSTVENA ODGOVORNOST! Danas Limanski park, sutra ce doci u bilo cije dvoriste. STOP SUMANUTOJ VLASTI!
  • Masa

    24.05.2018 11:04
    @Liman 4
    Zato sto je puno posla proveriti hiljadu JMBG-ova, napraviti spisak gde ko radi pa dati sluzbama da ceprkaju za svakog kako mu doskociti. Ovako nadredjeni u preduzecima lako mogu prepoznati ljude sa snimka. Davanje telefona je po meni nepotrebno i kontraproduktivno.
  • Sanja

    24.05.2018 10:55
    Tako je!
    TAKO JE NE DAMO * jer to nije tvoj adedovina, već zajednička površina svih nas! Stgrašno je šta rdaite od grada...Onaj tržni centar između Spensa i MErkatora je takva malverzacija, da je to toliko tužno!
  • Maja

    24.05.2018 10:53
    Pitanje za gradonačelnika
    Kako možete sebi da dozvoljavete da dajete ovakve izjave? Kakov plitičko organizovanje ?! Čim vam nešto nije po volji, Vi govorite da iaz svega stoji politika...Heeej, bunimo se jer uništavate grad, oduzimate zelene površine, gradite zgradurine, okružujete nas betonom...Samo Vam je bitn da strpate pare u džep! Ono ruglo od zgrade koju pravite u Železničkoj, srušili zaštićenu zgradu, da bi sebi obezbedili nekretninu. Sram Vas bilo, gradonačelnik ne možete biti osoba koja gleda samo svoje interese.
    TAKO JE NE DAMO PARKIĆ, NE DAMO ZELENE POVRŠINE, JER TO NIJE TVOJE; VEĆ OD SVIH NAS!!!!!!
  • Sa Detelinare

    24.05.2018 10:47
    Lepo za videti
    Meni mnogo milo kada vidim da su se ljudi udružili oko tako lepih ideja kao što "želimo zelenilo, travu, drveće, prostor za igru, čist vazduh, grad bez buke..."
    Pa daće Bog da se osveste i oni kojima su ove ideje još uvek daleke i strane.
  • Limanka

    24.05.2018 10:15
    autobusi
    Dugoročno gledano, bilo bi mnogo efikasnije da se novcem predviđenim za izgradnju javnih garaža i njihovo održavanje, obnovi auto park javnog prevoza, uvede red vožnje na svakih 5-6 minuta ka Limanima ( i ne Limanima), pa da svima postane primamljivije da koriste javni prevoz.
  • Nemanja

    24.05.2018 10:07
    @Rastibudjilizovani

    Evo još jednog paćenika koji misli da će njegovi uslovi parkiranja da utiču na kvalitet života stanovnika jedne ogromne stambene četvrti. Dečko, ako nemaš gde da parkiraš, lepo prodaj auto. Ako ti to ne odgovara, TI se iseljavaj. Bolje nemoj u Temerin, tamo naložene kao ti propuštaju kroz šake – bolje nazad u šumu iz koje su te dovukli u grad.
  • tukto

    24.05.2018 09:50
    @m83
    Malisa, vidim ti IP adresu, daleko si ti od limana.
    Kapiram hleb dobijas kroz ove biznisa, ali briga me....necemo stati
  • Liman4

    24.05.2018 08:25
    Prvo da se izvinem svima koje sam "uvredio" . Mozda sam se pogresno izrazio ali moja ciljna grupa koju san nagazio nije bila ta na koju mislite, normalno da nisam mislio na ljude koji su potpisivali peticije, u nekim komentarima sam se vec i ispravio pre nego sto sam i dobio "kritiku'.
    Hteo sam samo da dodam jos nesto...
    Na konstataciju vecine nas, da parking mesta IMA i da jedini problem naprave zaposleni u Park City zgradi i Nis-u ( govorim o parkingu cosak Sekspirove i Narodnog fronta ) koji tu parkiraju kola u vreme radnog vremena...jer je ipak mnogo vise njih nego stanara koji parkiraju svoja kola na parkingu. Prosto ne odu svi na posao kolima da bi "ustupili" svoje mesto nekom zaposlenom u Park City-u ili Nis-u. Ali pravo i cinjenicno stanje se vidi posle 18h kada svi ti zapolseni odu svojim kucama. Tada parking ostaje poluprazan...zao mi je sto ne moze ovde da se postave slike da vide svi. Ali sam zamolio tu ekipu iz N1 da snimi tako poluprazan parking i da posatvi pitanje da li je zaista i zbog cega i koga potrebno cupati drvece na parkingu da bi se digla betonska garaza na sprat ili dva..kome? Da bi programeri iz Park City-a i Nis-a imali gde da se parkiraju u svoje radno vreme? Pa neka im poslodavac obezbedi parking u garazama Park Citya koje svakako zvrje poluprazne.Ili uvedite zoniranje pa da vidim ko ce placati parking svaki dan za osam ili devet sati radnog vremena.
  • pipi

    24.05.2018 08:22
    Nemojte samo nasesti na foru s naplatom parkinga. U Vojvođanskoj i okolnim ulicama uvedena je naplata parkinga s mogućnošću kupovine stanarskih karata. Jedno kratko vreme izgledalo je da je problem rešen. Međutim, onda su izgleda zaposlenima u Toplani i Elektrovojvodini, koji su se tu parkirali i stvarali gužvu, izdali parking karte, što nas je vratilo na staro stanje stvari: parkinga opet nema s tim što sada Parking servis zarađuje. U 3 sata, kad zaposleni iz ovih firmii krenu kući, parking se naprasno isprazni.
  • Rastibudjilizovani

    24.05.2018 07:33
    Pitanje
    Interesuje me da li potpisni imaju auto. I sada kukaju da nemaju gde da parkiraju i zato pljuju vlast. Dosta bre vise licemerja. Ako patis za zelenilom prodaj stan i u Temerin. Zelenila koliko volis. N8ko vas ne tera da zivite u GRADU.
  • Liman 1-4

    24.05.2018 07:25
    Već 40 godina živim na limanima, nisam od njih odmakao.
    Ono što sam primetio, a vozač sam od '97, jeste da do skora nije bilo problema sa parkiranjem.
    Onda je krenuo da radi NIS sa garažom koja se ne koristi i krenuše problemi, Park City, gradilište kod Spensa je prelilo čašu jer je odatle ukinut veliki parking...
    Potrebe za parkiranjem, osim stanara sada imaju ljudi koji hrle na limane da rade. Uvedeš zone, stanari uzmu godišnje karte (ne mogu da kažem da bih bio srećan tom izdatku ali bi se lakše parkirao) a posetioci od studenata u kampusu na limanu 1 do zaposlenih u NIS-u, park sitiju i sličnim ustanovama na ostalim limanima ima da plate da se tu parkiraju...

    Ovo što sada rade gradske vlasti je popravljanje problema kojem su sami kumovali. Umesto da je npr. Park Siti morao da ima ogromnu garažu ispod, oni napraviše samo za onu stambenu zgradu. To je kao da se prvo, da izvinete, pokakite u svoju sobu da bi je čistili i napravli klozet tek tada umesto da ste ga odmah isprojektovali.
  • Liman 2

    24.05.2018 06:57
    O svemu treba i odlučivaće građani, a ne komisije! Neki stručnjaci su odlučivali i oko Grbavice i Nove Detelinare i vidimo šta su napravili. Posle onih prethodnih vlasti i ovi su krenuli - "Kraljev park", "Pupinova palata"... Pa koji mozak moraš imati da odobriš takve projekte? Ako je izgradnja i uređenje grada biznis za sam grad, onda smo u ogromnom problemu. Spominje gradonačelnik budućnost, pa upravo se o tome radi. Ako je i malo pameti, za 20 godina bi trebali postati grad bez automobila i motornih vozila.
  • Sale

    24.05.2018 00:45
    Dobra stara
    Kada želiš da se ništa ne uradi , ti oformiš komisiju. Ende.
  • M83

    24.05.2018 00:37
    Rodjen i odrastao na Limanu.
    Samo ga razvijajte i gradite. I ne samo Limane, vec i ostale delove grada !
  • DO

    24.05.2018 00:30
    SVEGA OVOGA
    ...ne bi doslo da je gradski prevoz besplatan!!!!
  • JO

    24.05.2018 00:28
    ????
    Zar Liman nije "ostario", tj ima sve manje dece.??? Manje razreda u skolama, ili je to dezinformacija. Proveriti i videti gde ustvari treba graditi vrtice
  • Milica

    24.05.2018 00:14
    @Podbarac Original
    Svaka ti k'o Njegoseva!
    Sto bi se reklo!
    I jos mnostvo pravih i na mestu misljenja/ komentara....
    Nazalost dzaba!!!!!
    Ode nas Novi Sadi sve lepo u njemu direktno u .....da ne psujem.... Znamo svi.......
  • hm

    23.05.2018 23:51
    Ljudi čitaju, prate, prepoznaju sendvičare, njihov rečnik, pametni su a to je upravo protivno manipulaciji. Znaju ljudi kada se oni ubace i komentarišu, njihov rečnik ih odaje. Ne mogu da prihvate da su svi protiv njih, da njihovi članovi deluju protiv njih. Salutiraju dok je predstava, a iza zavese prave plan. Nikakav DSS, Da tu ne postoji. Sami su se unutar stranke okrenuli protiv, a to boli.No, ovde je konkretno rec o ljudima koji nisu uclanjeni i koji su dugo ziveli veoma skromno ali su vitalni jer para nije bilo ni zasta drugo sem za biblioteku i wifi sa klupe u Dunavskom parku. Znate, pored Doma Zdravlja gde je radio onaj odličan ginekolog kog ste sklonili samo sto je bio clan DSa. Prvo ste ga proterali iz Inđije, pa u Novi Sad da bude običan ginekolog, pa ste ga pred izbore zatvorili. Pa ste ga posle oslobodili, pa je čoveku bilo dosta svega pa je otišao u privatnike. Ajde sada neka drugi navode primere bilo ih je mnogo. Isto je radio i DS zato sam protiv svake politizacije institucija kao i pranje novca kroz iste. Zelim da Novi Sad postane mesto kulture, stručnih ljudi, ljudi poverenja i srdačnosti. Da pomažemo jedni drugima, a Beli je pravi primer koliko je ljudi nezadovoljno. Iz ocaja glasali bi i za nepoznatog.
  • Liman 4

    23.05.2018 23:27
    A sem toga ne vidim logiku bezati i skrivati se od televizije sa obrazlozenjem videce me i kaznice me i ko zna sta jos, a 5 min pre toga ste dali svoje ime i prezime, broj licne karte i JMBG...
    Cak i broj telefona.
    Pa ako hoce da vas kazne ili na naude na perfidan nacin bilo kome iz vase porodice ne treba da vas vidi na tv, jer tako ne zna ni ko ste ni sta ste...jel vam na celu pise kako se zovete?
    Sasvim dovoljno ce im biti podaci koje ste im sami dali.
  • Ristić

    23.05.2018 23:27
    Najveća greška ove vlasti je što su narod oterali na ivicu egzistencije a i oni koji rade imaju prevelike sankcije za svoj rad. Nikada nigde toliko kaznjavanja raje, kao onog traktoriste, p to ni Sloba nije radio. Samim guranjem na ivicu propasti i usled nemogućnosti da narod kupi nešto, narod je počeo da uči engleski, da se zatvara u kuću i čita o manipulisanju. Nazalost, vi ćete pokušati pomoću tajnih službi svašta da istražite i da radite što je i Sloba. Ali, znate vaše detektive sve znam i mučno mi je gledati ih u oči, maknite ih ili će neko umesto mene da se zali Amerikancima. Providni ste. Sram te bilo sto si prodao svoj narod!
  • limanac

    23.05.2018 23:16
    proci CE I ovi
    Ne damo vam visr da za vas procenanat koji CE vam privatnik dati dalje unistavate Novi sad..Odgovaracete za baletsku skolu,pupinovu palatu,kao sto CE maja odgovarati za autobusku stanicu...
  • Novosađanka

    23.05.2018 23:03
    Grad po meri čoveka
    Pitajte Gradonačelnika šta kaže Gradska uprava za zaštitu životne sredine?

    Preporučujem knjigu GRAD PO MERI ČOVEKA.
  • Liman 4

    23.05.2018 22:59
    @Gari
    Pa sto beze, sto se skrivaju.
    Dokle god svi tako budu bezali i skrivali se oni ce se osecati mocno i j**** nas kako hoce.
    Zato nam i jeste ovako jer niko nema m***a da stane ispred njih i iznese svoj stav bez bojazi da ce izgubiti posao, da mu nece dobiti otkaz mama, tata, brat , zena...znaci bezanjem i skrivanjem pokqzujes da ih se bojis.Dokle?!
    Dzaba i peticija i sve ako se ovako budete ponasali.
    Zato niko i ne izlazi na proteste jer se boje.
    Super...
  • Ogorčena

    23.05.2018 22:39
    odgovor Limanu 4
    Dragi Limanac,
    pre nego što se tako "naljutiš" na nekog i budeš začuđen razmisli sledeći put da li je ok "pljuvati" po ljudima koji stavljaju svoj JMBG i broj lične karte protiv vlasti koja se ponaša kao jedna vlast tridesetih godina prošlog veka u severnoj zemlji zvanoj Nemačka.
    Dakle, ja sam ta koja radi u Pokrajinskoj vladi i koja nije htela da daje izjavu jer sam ljuta i na sebe i na druge jer živimo 30 godina u potpunom haosu i bojim se da bi izjava bila isuviše oštra jer bes iz mene kulja već dugo...
    Nadam se da se vidimo i na ulici kada nam postane jasno da od peticija neće biti ništa jer kao što rekoh živimo kao u tridesetim...
    Ostaj dobro.
  • Posmatrac

    23.05.2018 21:54
    Ajde realno
    Nema potrebe za 8 garaza na limanu. Nova detelinara nema ni trunku zelene povrsine, ljudi se parkiraju po trotoaru, deca istrcavaju pod automobile, vlada opsti haos. Zasto liman koji je urbanisticki jos kako tako uredjen zelite da pretvorite u garaze? Razumem I ovu u balzakovoj itd. sa obzirom da ce tu biti nova umetnicka skola. Ali 8?? Bolje ulozite malo I urbanisticki resite problem u centru, kada bude gotova pupinova palata u centar ce se ici samo peske ili taxijem. Resite aktuelne probleme, lako cete za liman...
  • Djura

    23.05.2018 21:42
    Oni treba da teze smanjenju automobilskog saobracaja i da popularisu biciklizam i javni prevoz umesto sto rade ove gluposti sa kojima apsolutno nista nece postici osim sto ce nagrditi jos jedan deo grada, a to izgleda jedino umeju da rade. Ja bio, potpisao. Ne dajte se Limanci!
  • Gari

    23.05.2018 21:35
    @Liman4
    Ljudi koji su dali potpis sasvim sigurno nisu glasali za SNS i birali ovu vlast. pogresne ljude osudjujes.
  • Rade

    23.05.2018 21:32
    @Liman4
    Ja te ljude razumem. Nece tebe niko hapsiti. Oni deluju na mnogo perfidnije nacine - posalju ti inspekciju u firmu, premeste te na drugo mesto ili daju otkaz ako si u drzavnom preduzecu ili ustanovi, isto to mogu da urade sa tvojim roditeljima ili decom. Dok svi stojimo kao jedna masa, oni nemaju kome da "skinu glavu", jedino ako ce hiljadu ljudi kazniti a to ipak zahteva veliki napor i organizaciju a isti ti ljud imogu uzvratiti.
  • Idemo

    23.05.2018 21:27
    Gradjani
    Svi na protest, pa makar krenuli i od garaza na limanu, negde se mora poceti. Novi sad je uz vas, samo napred i izdrzite. Svi se pridruzujemo protestima. Stop bahatim politicarima i “biznismenima”. Dosta ste oteli za ovih 30 godina.
  • Limanac

    23.05.2018 21:17
    Sve je politika
    To je ta klasična podvala političke kaste na vlasti, ali ne samo one koja je na vlasti trenutno već generalno... ovo nije građanska inicijativa, iza svega stoji politika., bla, bla, bla...

    To je ono što je Vesić svojevremeno rekao novinarki, kandidujte se, pobedite na izborima pa onda možemo da raspravljamo, što je najobičnije glupost, a u principu je to ono što ih najviše zabrinjava, organizovani građani koju su spremni da se angažuju na lokalnim političkim pitanjima i brane svoje interese koje vlas želi da podredi partikularnim privatnim interesima. Građani Limana kao i bilo kojeg drugog dela Novog Sada imaju apsolutno pravo da brane svoje interese, a da zbog toga ne budu etiketirani od strane vlasti. Meni je jasno da u SNS-u nema demokratije i da se apsolutno ne uvažava mišljenje koje je u suprotnosti sa mišljenjem onog čija reč oni ne dovodi u pitanje, ali to je slika društva koju građani koji misle svojom glavom ne žele u svom dvorištu u svom kraju.
  • ex Pezos

    23.05.2018 21:14
    osvrt
    Gradska vlast , da brine o Potrebama novosadjana i realno sagledava situaciju , ne bi pravila visespratne garaze van centra nego , naprotiv , u centru.Ljudi dolaze da obave poslove u socijalnom , gradskoj kuci, SUPu i ostalim institucijama koje su u centru i okolini a ne na limanu.
    Da je bilo vizionara , garaza je trebala da bude na mestu "radijatora" , ili ona kod pozorista da ima vecu spratnost , ali kako bi onda paukovi namicali pare .Ne vidim razlog da garaze budu na limanu i zvrje neiskoristene .
    @ Mile V(J)eternik
    Tebi je dovoljno da je tema uredjenje zivota u gradu da bi potegao neka pitanja koja veze sa temom nemaju
  • Triton

    23.05.2018 21:07
    Zamena teza
    Kada nemaju suvisli odgovor onda kažu da je to politika. Kakva politika, kakvi bakrači? U pitanju ugroženost koliko-toliko normalnog života stanovnika Limana. Očigledno je da urbanistička mafija širi poslove.
  • Salamander

    23.05.2018 21:04
    Laganje na kub
    pa ne veruje im NIKO NISTA
  • /

    23.05.2018 21:03
    /
    @Mastodont
    po cemu je zavidan?
    savrseno je u pravu. ruse se i drugi delovi grada.
    podbaru pustate niz vodu. cak i rumuni sredjuju takve delove njihovih mesta

    jel se vozikate blekendeker turama?
  • Sivi dom

    23.05.2018 21:02
    @Mile veternik

    Ili si neki usamljeni provokator ili si uz investitore...ajde setaj dalje pa napravite stelu sa nekim drugim...ovde necete proci jer nacin na koji vi radite i mi cemo primeniti kod vas...izgleda da nisi skapirao da je los potez podceniti nas...evo ja navijam da izdrzite pa da se sretnemo da nam objasnis uz dzip
  • VladaN

    23.05.2018 20:55
    ....ne stoji politika iiza svega već svest normalnog dela gradjana. Ti naravno to ne razumes.
  • Zox

    23.05.2018 20:42
    Crveno-crni užas
    Bahati komentar Vučevića na jednu građansku inicijativu me je porazio. Jeste da dolazi iz Vučićeve i stranke Maje Gojković , ali ipak....

    Ovim ljudima osobe sa mozgom smetaju i nerviraju ih. Treba ih što više izbacivati iz koloseka i iz njihovog nakaradnog sveta procenata, ugrađivanja, divljih dozvola za gradnju , menjanja urbanističkih planova preko noći .. Drž'te se !
  • Liman4

    23.05.2018 20:41
    Danas dok sam potpisivao peticiju i popunjavao prituzbe na cosku Narodnog fronta i Sekspirove dosli su iz televizije N1 i snimale ceo dogadjaj i zeleli su da uzmu izjave gradjana.
    Ostao sam nem i zatecen kada sam video i cuo gradjane koji su se nasli u to vreme tamo.
    Sklanjaj se, ne moj da nas snime, ako nas vide gotovi smo, kaznice nas...ovo ono..ne daj boze da dam izjavu...STRELJACE NAS!
    Alo bre ljudi! Da li ste normalni???
    Pa jel to demokratija? Jel demokratija da ne smes da kazes nista protiv vlasti ili da se ne slazes sa bilo cim sto oni hoce da rade?!
    Neke dve zene stoje sakrivaju se...Jaaooo mi inace radimo u Pokrajnskoj Vladi ne daj boze da nas vide.
    Jel ste za to glasali?! Da nemate slobodu da kazete sta mislite nego da se skrivate.
    Strah u kosti su vam uterali!
    Ja sam dao izjavu i rekao sta mislim pa nek me uhapse ako hoce.
    Samo glasajte i dalje za njih...i skirvajte se..
  • Vuk

    23.05.2018 20:37
    2
    Grad na ovaj nacin radi na stetu svih gradjana. Sto tih stanara starih zgrada koji ce umesto normalnog parkinga sa prilicnim brojem drveca i leti bar delimicnim prirodnim hladom, dobiti ispod prozora metalne ili betonske konstrukcije i stvarno imam veliku skepsu kako bi to izgledalo. Steti i ovim iz novih zgrada kojima ce na prvi pogled izaci u susret, ali njihova bliza okolina ce drasticno biti unistena, pa samim tim i kvalitet zivota. Steti i tim silnim zaposlenima koji svaki dan bez stvarno preke potrebe sedaju u automobile i idu na posao, potrose gomilu vremena trazeci parking mesto, umesto da prosetaju ili voze bajs do posla. Steti i svim gradjanima, jer ce umesto bar nekoliko desetina drveca dobiti jos betona i metala i dati podrsku jos vecem koriscenju motornih vozila, pa samim tim i izduvnih gasova i losijem kvalitetu zivota. Dokazano je - sto vise parkinga, to vece koriscenje motornih vozila. Kad krenes da ukidas parkinge, ljudi pocnu da koriste druge vidove transporta. Resnje je bolji javni prevoz, bolja biciklisticka i pesacka infrastruktura, a za same gradjane koji tamo stanuju i imaju auto, parkinga ima i vise nego dovoljno. To moze svako da se uveri ako proseta do tih mesta popodne ili predvece.
  • 021

    23.05.2018 20:30
    Kakav bre Đilas, naskak'o te on, ovo je Novi Sad. Vama je sve samo politika, za vas ne postoji građanstvo. Ni crnom ispod nokta niste ni blizu. Nameštate ortacima, pa sad, op, politika.
  • Limanka

    23.05.2018 20:27
    Nije tačno da će se garaža u Boška Buhe praviti na mestu parkinga. Po planu treba da bude na mestu dečijeg igrališta. Zašto se niko od silnih stručnjaka ne zapita da li je parkiranje moguće rešiti na neki drugi način? A moguće je, samo onda nema zarade. Napraviće garaže u kojima će se parking plaćati, ja ću da odem na posao a doći će goapoda iz NIS-a, suda i sl. parkirati se i ja i mnogi stanari kada dođemo s posla ići ćemo u garažu i plaćati parking. Da li je to rešenje!?
  • Vuk

    23.05.2018 20:23
    1
    Poslusao sam ceo audio snimak intervjua sa gradonacelnikom i mogu da kazem da gradonacelnik uopste nije odgovarao gradjanima koji se bune protiv ovih resenja, nego se obracao svim ostalim gradjanima koji nisu dovoljno upuceni i koji mozda nemaju neki direktan interes, kako bi njih zaveo zamenom teza i manipulacijom.
    Sem ovog prostora gde je planiran i vrtic, sve ostale garaze sto sam video se planiraju oko Park city-ja i one relativno nove zgrade na uglu Balzakove i Narodnog fronta gde je IDEA-a. Ta zgrada je inace sagradjena na PARKINGU, sto potpuno obesmisljava gradonacelnikovu tezu kako je parking jedan od najvecih izazova grada. Ni tada, kao ni kada je gradjen Park city nije se vodilo racuna o novom parking prostoru za te ljude. Ocigledno ljude tada zaduzene za grad to nije interesovalo, kao sto nije interesovalo ni sve te ljude i firme koji su kupili stambene i poslovne prostore tamo. Zgrada gde je IDEA nije nikada ni trebala biti izgradjena, a za Park city je mogla biti dozviljena samo jedna lamela, a da druga bude parking. Ono sto se slazem sa gradonacelnikom je da su ljudi trebali da se bune tada (on je doduse pricao o '99 i planom gradnje vrtica, ali nije bitno), jer se moglo pretpostaviti gde to vodi. Ipak, bolje i sada da se pobune, nego da se opet probude sa novim problemom.
  • Liman

    23.05.2018 20:00
    Liman
    Ja sam apoliticni Novosadjanin, Limanac. Zdrav razum i želja za održanjem normalih uslova za život u stambenom bloku nema veze sa politikom!!!
  • Beba

    23.05.2018 19:46
    Mrak
    Godinama, "jašite" po grbači ovog naroda samo još nedostaje da vičete "jupii". Uništili ste na Limanu igralište, park, parking zbog baketske škole?! "Pohodi" su po celom gradu.. Vrh "mudrosti" je postavljanje stubića ispred Sekspirove 2 i 4.. da li je neko pomislio šta u slučaju požara..kako će vatrogasci prići broju 4?! Kola hitne? Pogrebno? Ma briga njih.. euro 118 a cene kao da je 135.. ničija nije do zore gorela samo da li ćemo mi dočekati to svitanje?!
  • Poruka Limancima

    23.05.2018 19:40
    Samo napred Limanci! Izdrzite! Prvo peticije; posle PROTEST! Medije ce zabeleziti - pa ce ta vest otici i do INOSTRANSTVA! Revolucija negde mora da pocne. Pokazite Svetu, koji im drzi stranu, KO su zapravo ONI. Njihovo pravo lice.
  • Mastodont

    23.05.2018 18:48
    @Nervirach

    Ne budi zavidan, jeste da živiš u kraju u kojem ljudi nemaju petlju, ali možda se i ti jednog dana preseliš na Liman. Svi imaju prava da sanjaju.
  • Vlada

    23.05.2018 18:45
    @Gladius et anus

    Seljačino zaostala, prevrći te pljeskavice i drži jezik za zubima.
  • Лука Лабан

    23.05.2018 18:41
    Погледајте шта раде овим људима! Кад Једино решење је склањање овог корумпираног и аутоколонијалног апарата. https://m.youtube.com/watch?v=O-7mhzxy794&feature=share
  • buseds

    23.05.2018 18:28
    pazite samo te potpise da ih stanivukovic i egic ne uzmu pa da ih predaju u sns kao sigurne glasove :)
  • Novosadista

    23.05.2018 18:21
    Beton, beton, samo beton....
    Evo rešenja!!!
    http://rs.n1info.com/a390354/Vesti/Zabetonirana-cetiri-bora-zbog-parkinga-na-Zlatiboru.html
  • JJ

    23.05.2018 18:19
    Zeleni Liman
    Kako ce se praviti zeleni krovovi ako ce garaza biti -1 , prizemlje i krovni parking ?? Svaki put drugacije pisu !!! Ahaaaa ,parkirace se na zelenom krovu .... divota !!! Bravoooo genijalci !!!
  • Apoliticna

    23.05.2018 18:08
    Grad koji volim
    Izgleda da nam je ipak bolja opcija da vas placamo da ne radite nista!
  • Detelinarac

    23.05.2018 18:02
    Ha
    Kad ulazim u ns na svakom ulazu pise.
    NOVI SAD PO MERI GRADJANA ali table su izbledele kontam u tome je problem. Ziveli
  • Idemo

    23.05.2018 17:37
    Samo jako
    Preseliti proteste na trg Dositeja Obradovića!!!!!
    Do pada i SNS i Lige

    Za ne obaveštene ovo gura liga a ne SNS

    Idi u selo i sviraj bas gitaru zna se na koga mislim a ima i ko fotografije da napravi.
  • Mirqo

    23.05.2018 17:37
    Koliko je ovo skupljanje potpisa nepoliticko govore komentari ovde koji su sve samo nepoliticki jer politizacija regularnog poteza dela gradjana na neslaganja plana uredjena govori u prilog.
  • Gladius et anus

    23.05.2018 17:37
    Maximus
    Чуј "Лиманци"?!?! 90% њих је дошло из којекаквих Шашинаца, Перлеза, Горњих или Доњих Смрдуша, а сад као смета им нешто. Хало, ако вам смета просперитет града имате села из којих сте стигли па се лепо вратите. Ако хоћете зеленило лепо купите викендицу на Поповици и тамо, као сав нормалан свет у НС, садите воће, заливање цвеће, роштиљате, будете мало несташни са колегиницом са посла или пријатељицом. Касније седнете у Hilux и вратите се у улицу Васе Стајића или Николе Тесле.
  • Aman

    23.05.2018 17:35
    Ja sam u soku koliko ovaj Vucevic nema petlju da kaze da su sluzbe kojima rukovodi pogresile i da su gradjani upravu. Odmah su djilasovci ako ne misle da je gradonacelnik najlepsi
    Isto vazi i za direktore jkp pre ce upropastiti neko gradsko preduzece nego da smeni direktora koji je nesposoban da upravlja jkpom
  • Podržavam

    23.05.2018 17:32
    Podržavam i želim mnogo sreće. Kada je u mom kraju umesto kuće trebala da nikne zgrada od tri, pa 5 pa 7 spratova, komšiluk je samo gunđao. Danas zgrada ima 9 spratova, kako mi objasniše, prva dva su visoko prizemlje jedan i dva, nisu spratovi. Bejah i u tadađnjem ZIG-u da se svađam, samo su mi rekli da je plan promenjen. Nikako da shvate da ako negde nema mesta, onda ga nema, ne mogu tek tako srušiti kuću i napraviti 50, 60 stanova samo zato što su neku garsonjeru tutnuli nesposobnim pečatolupačima u Urbanizmu.
  • beogradske zveri

    23.05.2018 17:32
    Samo da javim da je komisija 100% iz Beograda. Mnogo se ovaj Karin osilio kad vam je uvalio ideju za garaže. Šta je sledeće? Kosmodrom na Slanoj Bari?
  • Iju ju

    23.05.2018 17:31
    Cim neko misli svojom glavom i smatra nesto losim za sebe i svoj kvart gde zivi ogmah je za dS i za djilasa. Strasno kad neko svoje Novosadjane ljude koji zive u gradu u kojem je on gradonacelnik ovako etiketira. E moj Milose....
  • Joka

    23.05.2018 17:30
    Nameračili se da prodaju najskuplje parcele pa to ti je...
  • Gej 17

    23.05.2018 17:28
    Biljana Simonovic ???
    Lepo je sedeti u ruskoj firmi za 2,5 hiljade evra i pametovati o zelenilu ...
  • ste

    23.05.2018 17:16
    da li
    Da li garaže narušavaju izgled i uništavaju zelenili
    Da
    Da li ima dovoljno parking mesta na Limanima
    Ne
    Hoćemo da živimo u urbanoj zoni i da bude kao u šumici.Ne znamo ni šta hoćemo
    Sva sreća pa sam pobegao iz urbane zone
  • Mile Veternik

    23.05.2018 17:16
    A sta sad
    A dobro zasto ne prodate stanove od 100k evra koje ste dobili jer ste se lizali sa komesarima, pa kupite lepe kucice sa zelenilom i imanjem ima Rumenka, Crvenka, pa malo dalje Begeč, Čelarevo, milina jedna od mira i zelenila.

    I baš bi voleo da ovo reši dzip ekipa, jer se mnogo pravite pametni a samo govorite JU, i dobijate platice i penzijice.
  • Građanka

    23.05.2018 17:00
    POLITIKA VS NORMALAN ŽIVOT
    Politika je svima izvitoperila moć rasuđivanja!!!!
    Pa nisu svi u strankama.....ali zato svi imaju potrebu za normalnim životom i stanovanjem.
    Prvi čovek Grada zaboravlja da je on tu zbog nas a ne mi zbog njega. Već je degutantno sopstvenu nemoć pravdati neprijateljem koji nikada ne spava i koji je kriv za sve.....Smara više priča da su prethodni bili loši...zato ste vi tu da uradite savršeno. Manite se Balkanskog špijuna....obraćate se normalnim, pametnim ljudima, koji žive svoje porodične živote.
    Građani brane životni prostor koji je decenijama unazad pametno smišljen i zadovoljava sve aspekte humanog življenja, odrastanja dece, komunikacije u svim oblicima. Decenijama to funkcioniše.
    Nikakve političke igre u jeftinom maniru vam ovde neće proći. Imate moć, želite da rušite? Ima i tome kraja. Mislite o tome.
  • Pravo iz centra

    23.05.2018 16:44
    Pozivamo centar, grbavicu, naselje, telep i sve druge delove grada da se pridruze limancima i da se protest omasovi. Ovo je kap koja je prelila casu.
  • Limanac

    23.05.2018 16:41
    Građani Limana treba da odlučuju šta će se graditi u delu grada u kom žive. Tačka. Garažu nek napravi u svom dvorištu od svojih para, ako hoće. Od naših para da pravi nešto što nećemo, hvala ne treba.
  • Nervirach

    23.05.2018 16:37
    Pa Limancani zaigrala mecka i pred vasim vratima. Cutali ste i sada su dosli i po vas. Kada su nasi delovi grada unistavani cutali ste, bunili smo se ali ste nam vi zapusavali usta ,,progresom,, Nase ulice su zatvarali bez najave dok se zidalo, pretili kada smo se bunili... Sledeci put kada nesto sruse nadam se da cete doci na protest. Novi Sad nije samo Liman.
  • Slana bara

    23.05.2018 16:27
    Ovo je najbolji primer zašto grad treba decentralizovati i podeliti na 5-6 opština, koje bi, između ostalog, imale nadležnosti u oblasti urbanizma i same usvajale regulacione planove na svojoj teritoriji. Trenutno građani nemaju nikakav uticaj na odlučivanje o lokalnim komunalnim i urbanističkim pitanjima. Čak je i Niš, koji je manji od Novog Sada, podeljen na gradske opštine.

    U potpunosti podržavam stavove Limanaca jer je Liman odavno urbanistički zaokružen i svaka dodatana intervencija (Park City, Idea itd.) je pogrošala kvalitet stanovanja. Uostalom, ko bolje od Limanca zna šta je potrebno Limanu. Koliko znam, gradonačelnik nije Limanac, a mešanje visoke politike u ovo pitanje je odvratno, ali na to smo već navikli.

    Podrška sa Klise i Slane bare za Liman!
  • Milorad

    23.05.2018 16:25
    Liman2
    Dokotrljali se ovamo iz okolnih i drugih selendri pa oće još i prostornim planiranjem da se bave. Pustili smo vas u grad da pečete pljeske po kioscima, da budete pedikirke i čistačice, a ne da nam pravite raspored!!!!
    Miloše, imam snimak sa protesta pa kažnjavaj!!!!
  • Limanoid

    23.05.2018 16:22
    no pasaran
    Nema mesta priči o visokoj politici ovde. Niti o poziciji, niti o opoziciji. Ovo je klasična zamena teza. Nećemo garaže, ma ko god hteo da ih postavi. Ovo je tipična izjava iz Miloševićevog vremena. Kada nemaš argumente onda uzmi da lupetaš o stranim plaćenicima, nato slugama, vatikanskim dodvoricama, kompromitovanoj opoziciji i slično. Ovde je u pitanju protest građana koji neće garaže u svom komšiluku, kapiraš li? Ne damo da se Liman dalje betonira. Kakvih crnih 8 garaža, kakav ugostiteljski objekat od 300m2 u Limanskom parku. Nemojte ni da sanjate o tome. Džaba vam talovi i unapred napravljeni dilovi ko će da zida, a ko će sve da se u te poslove ugradi. Zaboravite. Odavno su stanovnici Limana shvatili da se ništa ne radi za naše dobro nego samo za dobrobit lokalnih političara i njihovih izvođača u ovom slučaju prljavih poslova. Tako je od 1990. do dana današnjeg. E, ovo bi bilo previše i ovo proći neće. Hoćemo da tu odrastaju u zelenilu naša deca, a i naši unuci.
  • /

    23.05.2018 16:16
    /
    ocetel nazad jogurt?
  • Kole

    23.05.2018 16:16
    Sta
    Sta hoce ovi ne valja sto nema parking ne valja sto padaju grane ne valja kad je leto ni kad je zima, sta hoce ovi jel znaju uopste neko si pravi promociju na budalastinama jadno i bedno!
  • Podbarac Original

    23.05.2018 16:15
    Kakva politika opozicionih stranaka koje ne postoje te spopala? Jos pre dve godine smo te zvali na Podbaru da nam objasnis kako je ukinuta obaveza tzv.investitorima da ne mora nijedno parking mesto ako se zida nova zgrada,sto se vidi na Staroj Detelinari, Grbavici a sada i Podbari? Hoces da to objasnim? Tako sto su tvoji odbornici pre dve godine to izglasali a niko nije reagovao, pa ni ovi Limanci. Tvoj problem je sto ovo nisu Adice, Veternik, Sajlovo, Bocke... gde si doselio tvoje glasace pa sve moze da prodje, ljudi se osecaju ugrozeno jer im narusavas kvaliet zivota, nasu Podbaru si sa Galensom i Vlasinom totalno unistio a njih bas boli uvo za Novi Sad. Isto tako mene bas briga za Banja Luku ili Surdulicu, samo sto ja tamo ne rusim i zidam po sopstvenom cefu.
  • Mile

    23.05.2018 16:15
    Bacili su oko na resurse koje je stvorila prema njima tzv. "nenarodna vlast" do najezde današnjih skakavaca. Prodajite manje opremljeno zemljište na Mišeluku, u zoni prema Veterniku i drugim neizgrađenim površinama. Pa nije uređeno građevinsko zemljište isto što i penzije koje se uvek mogu oteti. A degradacija prostora i uslova života u tim prostorima ih ne interesuje baš kao što ih ne interesuju uslovi života penzionera koji sve izgradiše i opremiše da bi oni danas sa tim mogli da trguju i da se pojedinačno i kolektivno bogate.
  • cuclica

    23.05.2018 16:13
    Vide ovi sa vlasti da se ljudi boje pa su se okurazili.
  • M

    23.05.2018 16:07
    "O zahtevima Limanaca odlučivaće posebne komisije"

    posebne sns komisije
  • Novosadjanka

    23.05.2018 16:07
    Novi Sad protiv betonizacije..
    ...ne samo Liman
  • Maja

    23.05.2018 16:04
    Galens I Aleksandar
    Gde grade galens I aleksandar(namerno malim slovima) njima se ulica odmah sredjuje.Evo aleksandar zavrsio zgradu u Tolstojevoj I odmah se uredjuje Ali samo oko njegove zgrade dok ostali smrtnici is Tolstojeve ulice mogu samo da gledaju I placu.Sramota
  • VileNS

    23.05.2018 16:03
    Ovo više liči na slučaj tzv. Pupinove palate gde zid naprasno reši da padne i ostvari sve želje investitora. Isto i političke stranke ostvaruju želje investitora pa se tako bojimo da dvospratna garaže ne poraste naprasno u šestospratni šoping mol sa sve izostalim a obećanim zelenilom. Setimo se i nacrta za Park City koji je na slikama bujao od zelenila a sada je goli beton. Verujem da će i ta famozna Promenada biti ista a ne kao na slikama.
    Najviše se boje građanskog organizovanja jer tako se pasiviziraju glasači koji su inače njihovi sigurni glasovi.
  • skep

    23.05.2018 16:00
    Sakupili se građani da protestuju zbog uništavanja zelenih površina oko svojih zgrada a on pominje Đilasa!!?
  • Vetrenjača

    23.05.2018 15:53
    Ljudi moji, ovo je borba sa vetrenjačama...na žalost, ništa neće vredeti ni peticija ni glas ovog napaćenog naroda kojem preti uništenje i propast... Tuga.
  • NS

    23.05.2018 15:53
    Kakva politika? Izgradnjom garaža se pogoršava kvalitet stanovanja i menja čak i mikro klima u blizini. Veliki betonski objekti koji se leti zagreju i šire toplotu celu noć. Vrednost stanova će pasti. Niko ne želi da živi u stanu koji je dva nivoa ispod parkiranog automobila u obližnjoj garaži. I kakve veze sa tim ima Đilas i slični? Ako budu nazidane garaže, ljudi će u budućnosti znati ko im je doneo zlo u blizinu stanova.
  • Dejan

    23.05.2018 15:52
    Revolucija
    Stanovnici Limana su odlučni da ne dozvole uništavanje najlepšeg dela grada Novog Sada, svi su složni kao nikada do sada i gradonačelnik će biti najveći gubitnik ako se ne promeni regulacioni plan, da je dve garaže isplanirao možda bi mu i prošlo , ali zahvaljujući ovom predlogu neće me iznenaditi ni blokada Mosta Slobode
  • Laki

    23.05.2018 15:51
    Limanci su ogorčeni zbog muzičko-baletske škole i oduzetih sportskih terena i posečenog drveća pa je reakcija na dodatna betoniranja ovakva kakva je. Nema to veze sa ds-om, ds je prevaziđen odavno.
  • Miroje

    23.05.2018 15:50
    Brasno I secer
    Bice izbaceni svi Iz stranke koji potpisu peticiju :)
  • Calac

    23.05.2018 15:48
    @AleVa
    A gde ste vi videli Gorana Jesica?! Jel malo trolujemo, botovi? Ako se i slucajno pojavio u sta iskreno sumnjam, nije dosao ni na ciji poziv.
  • Ljut

    23.05.2018 15:46
    Hehe
    A odakle će biti članovi tih komisija? Iz Fjutoga i Vjeternika? Hvala lepo!
  • PravdaNS

    23.05.2018 15:33
    Na kraju ulice Narodnog Fronta, gde se nalazi okretnica i radnicke barake krece izgradnja citavog kompleksa zgrada. Tu lokaziju je kupio galens, a vlasnik je dodikov sin i bratija. Tako da limanci te garaze sto hoce da vam smeste u te prelepe parkice je svakako povezano sa novim kvartom koji ce nici na toj lokaciji. Ne znam samo sta ce biti sa onim jadnim ljudima sto zive u tim barakama.
  • Vladimir

    23.05.2018 15:32
    LIMANI
    U ovom slučaju nema politike.Zbog alavosti današnje gradske vlasti(nisu bile bolje ni demokrate),rešili su da unište i ovo malo zelenila što je ostalo.Nezamislivo je da se postavi javna garaža uz samu osnovnu školu Jovan Popović(mala škola) i u neposrednoj blizini vrtića "MRVICA" I "VESELI VRTIĆ".Gradska vlast bi trebalo da gradi vrtiće na Novom Naselju i ostalim delovima grada,mnogi roditelji dovode decu u vrtiće na Liman.Prodajete zemljište kao demokrate i uvek vam je neko drugi kriv.PONAVLJAM,OVDE NEMA MESTA POLITICI !!!
  • Liman4

    23.05.2018 15:26
    Cek, cek nije mi nesto jasno...o kakvim KROVNIM VRTOVIMA se radi???
    Garaze ce biti na jedan ili dva sprata..sta cemo da se penjemo na drugi sprat na garzu i da setamo po krovu i uzivamo u prirodi???
    Alo bre! Hocete na krov da posadite ovo drvo od 30 i vise godine koje se sada nalazi na parkingu i visoko je vise 8-10 metara?
    Koga bre vi z... te?!
    Poruste i limaski park, nazidajte na njegovom mestu jos jedan trzni centar i na krovu posadite svo drvece i napravite novi lepsi brzi i jaci park da setamo i uzivamo na krovu. Ne zaboravite i lift za penzionere da se popnu na krov i teren za bocanje da podignete na krov.
  • Pop

    23.05.2018 15:25
    A kakve veze ima Đilas sa Novim Sadom?! Da se razumemo - on bi verovatno bio uz vas što se tiče seče drveća i betoniranja, setite se seče platana u Bulevaru Kralja Aleksandra. https://www.blic.rs/vesti/beograd/djilas-ne-odustajemo-od-sece-platana-u-bulevaru/n2gqqy2
  • Masa

    23.05.2018 15:17
    Kakva opozicija, zdav razum gradonačelniče. Zato se građani bune, jer imaju jos malo zdravog razuma, uništili ste gotovo ceo grad, ne damo Limane!
  • tNt

    23.05.2018 15:15
    Ostavka!
    Nakon ovakvog obraćanja građanima Novog Sada i ovakvog stava o građanskoj inicijativi gradonačelnik treba da podnese ostavku.
  • GerilaC

    23.05.2018 15:13
    Da bude jasno
    Vučeviću, da bude jasno: O zahtevim Limanaca NEĆE odlučivati vaše kojekakve "komisije", nego stanovnici LIMANA.
  • Limanka

    23.05.2018 15:10
    Da, naravno!
    APSOLUTNO da se pitaju gradjani, i apsolutno ima da nas slusate i tacka.
  • AleVa

    23.05.2018 15:10
    A sta ce Goran Jesic na okupljanja Limanaca? Jel dosao da ih podrzi kao stanovnik Indjije ili Beca?
  • ST

    23.05.2018 15:09
    Cini mi se da Vucevic hoce da kaze `valjda mi bolje znamo sta vama treba od vas`.
  • Liman 4

    23.05.2018 15:08
    Iza cele ideje o gradnji garaza na limanu stoji uvođenje naplare parkinga za koju trenutno nema razloga. Limani su pravljeni planski i ima dovoljno parkinga, skola, vrtica i zelenih povrsina za sve stanovnike. Da se nije gradilo (mislim na Park siti, NIS I jos nekolicina zgrada na Limanu 3 i 4 bi se i sada moglo normalno parkirati i disati. Sada je interes vladajucih stranaka da se uvede naplata parkinga da bi se stranke finansirale jer kao sto svi znamo Parking servis je "gubitaš".
  • liman

    23.05.2018 15:08
    država
    Da li će stizati sendvičari iz cele Srbije da nam kažu šta nam treba? Da nam SNS kroji kapu za litar ulja i jedan sendvić. Dirate Liman, a Liman se voli.
  • Tolstoj

    23.05.2018 14:59
    Tolstojeva ulica
    Zasto 021 nece da napise clanak o Tolstojevoj ulici.Naime,pocelo je sredjivanje samo oko nove Aleksandrove zgrade a ostatak ulice koji ceka 10 godina zivi u prasini bez parkinga,puta,drvene bandere,nagnuto drvece itd.Dodjite I uverite se!!!!
  • Sibina

    23.05.2018 14:57
    Nikakvi krovni vrtovi nisu u planu, nego parkinzi i na krovu garaže. Vrtovi su priče za malu decu, a takav je način govora kojim se obraćaju građanima - kao da su mala deca.
  • Johny O.

    23.05.2018 14:55
    peticija
    Ljudi imaju puno pravo da se bune!! Šta ste radili 6 godina? Otvarali svečano ograde, prodavali gradsko zemljište kojekome ... ??
  • nemanja

    23.05.2018 14:53
    liman
    Prvo, nema politike nego zdravog razuma, setimo se "baletsko-umetnicke" skole koja nije mogla da bude nigde nego na mestu parka, sportskih terena i decijeg igralista...ovo je nastavak takvih poteza...
    Drugo, da li ce moci da se proseta po "zelenim krovovima"?

    Pozdrav
  • betmen

    23.05.2018 14:53
    Evo da ja budem tu, član SNS-a i redovan glasač, protivim se izgradnji garaža po Limanima. Opozicije nema nigde, možda pokušavaju kroz ovaj protest da deluju ali mislim da treba da prevagne svest građana a ne politika. Danas odoh da potpišem i peticiju imenom i prezimenom.
  • liman 3

    23.05.2018 14:53
    ???
    "Sada vidim da je popularno 'ne dam parkić', 'ne dam ovo ili ono'... Super, ne dajte ništa. Ovo je moja politička ocena i, videćete, 2020. godine će se to reflektovati na konkretnu politiku", naveo je Vučević.

    Može prevod?
    Šta ovo znači?
  • Dejan

    23.05.2018 14:50
    Klasika - cim se gradjani ne slazu sa odlukama grada, krive su opozicinone partije, CIA, masoni, Soros i slicni. Da li vi razumete da je gradjanima dosta haosa?! Da se razumemo, i Pavlicic je bio katastrofalan po grad a vi ste jos gori!
  • Del Potro

    23.05.2018 14:48
    Tako priča gradonačelnik svih građana Novog Sada.........
  • Leopold

    23.05.2018 14:41
    Upravo je saopštio da građani nemaju načina da se usprotive kroz SNS, ovaj, zvanične kanale, te se samoorganizuju, ali je obrnuo igricu, je l' i osvojio kviska kod šefa za prozivanje DS i Đilasa.

    Sramota, sramota, sramota...
  • White Power

    23.05.2018 14:35
    Zemlja kretena
    Protiv "ovoga ili onoga"?!
    Jel to retorika prvog čoveka grada?
    Jesu to maniri i vrednosti koje zastupate?
    To što vi NE RAZUMETE se u normalnim zemljama zove građanska inicijativa i kao takva služi da obuzda samovolju i bahatost vlasti.
    Kakav Đilas, Mirko i Slavko...
  • beekay

    23.05.2018 14:28
    komisija
    buahahahah komisija

    ima ona izreka sa kadijom...
  • Nikolaj

    23.05.2018 14:27
    Ssta treba da rade gospodine gradonacelnice, da cekaju u gledaju kako radite sta vam je volja, pa valjda se ti ljudi nesto pitaju, zive tu.
    Boje se ljudi da pocnete pa ne zavrsite posao kao recimo nadogradnju skole Ivo Lola Ribar. Zavrsite zapocete stvari, a ne odmah narod ne valja, ne znaju oni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna